BEJELENTKEZÉS

Jelenleg a tetoválásokhoz és a piercingekhez is előzetes időpont egyeztetés szükséges. Piercingeknél ez telefonon a legegyszerűbb, így elkerülhető az esetleges várakozás. Az ötletszerű, “mostazonnal”-jellegű beülésre hétvégén a legritkább esetekben van lehetőség, mindenképp érdemes még indulás előtt tájékozódni.

Tetoválásoknál lehetőség szerint személyes megbeszélés az optimális. Ez a megfelelő vázlat, méretezés, kidolgozás és árajánlat egyeztetéséhez szükséges, de az első kérdéseket e-mailen, vagy Messengeren keresztül is megbeszélhetjük. Instagramot nem használunk üzenetküldésre. Nagyobb méretű munkáknál csak személyes egyeztetés és foglaló után tudunk időpontot adni.

 

TETOVÁLÁS / PIERCING ELŐTT

Mielőtt örök életre szóló tetoválást készíttetnél, fontos, hogy döntésedet átgondoltan hozd meg. A “Felelősségvállalási nyilatkozat” felhívja figyelmedet arra, hogy a beavatkozás – legyen akár tetoválás, akár piercing behelyezés – fájdalommal járhat és kockázatai lehetnek. A nyilatkozat kitöltése segít megismerni ezeket és a te érdekedet is szolgálja:

Felelősségvállalási nyilatkozat

 

TETOVÁLÁS ÉS PIERCING 18 ÉV ALATT

Ha még nem vagy 16 éves, nem áll módunkban tetoválást készíteni, illetve piercinget behelyezni. Ez alól természetesen kivétel a fülbevaló.

Ha korod 16 és 18 év között van, szükséges a szülő vagy gondviselő által előttünk aláírt “Szülői felelősségvállalási nyilatkozat”, mely nélkül nem vállaljuk sem tetoválás késztését, sem piercing behelyezését. A nyilatkozat itt letölthető, előre ki lehet tölteni, azonban a beavatkozásnál legalább az egyik, veled egy háztartásban élő szülőnek / gondviselőnek jelen kell lennie. Nagyobb testvér, vagy egyéb 18 feletti kísérő NEM adhat hozzájárulást.

 

Szülői felelősségvállalási nyilatkozat

 

KEZELÉS – TETOVÁLÁSOK

Friss tetoválásod akkor lesz igazán tartós és szép, ha gondosan betartod a kezelésére vonatkozó tanácsokat. Rögtön a tetoválás elkészülte után szalonunkban kezeljük, lefóliázzuk és ekkor kapsz részletes tájékoztatást tetováló művészünktől a további teendőidről.

A főbb lépések a következők:

1. Szerezd be az alábbiakat, ezekre lesz szükséged az utógondozáshoz:

  • Bepanthen vagy Bepanthen Plus krém a patikából, esetleg Tattoo Goo vagy más speciális utókezelő krém,
  • antibakteriális szappan (KIVÉVE CLARASEPT!!!),
  • fólia (egyszerű háztartási fólia),
  • ragasztócsik (pl. Mefix sebtapasz a fólia rögzítéséhez),
  • papírtörlő.

 

2. Hazaérve a friss tetoválással, először is moss kezet antibakteriális szappannal, majd vágd le a fóliát és óvatosan öblítsd le hideg vízzel a tetovált felületet és antibakteriális szappannal mosd le róla az esetlegesen kibuggyant vért és szövetdarabokat. Tiszta papírtörlővel itasd le és vékonyan kend be Bepanthen krémmel. Újra fóliázd be!

3. A 2. lépést 3 napig kell elvégezni 3-4 óránként minden nap. Nyugodtan zuhanyozhatsz, csak arra ügyelj, hogy a tetovált felületet ne áztasd. Lefekvés előtt is fóliázd be a felületet és hagyd úgy egész éjszakára. Nem kell felkelned éjszaka átkötni, ne aggódj!

4. A 3. nap eltelte után már nem kell fóliáznod, sőt egyenesen nem ajánlott! Még kb. 1-2 hétig kell Bepanthennel kenegetned a tetoválást napi 4-5 alkalommal.

5. Ha 2 hét eltelt, a Bepanthen krémet is elhagyhatod és használhatsz helyette testápolót, ami segít, hogy ne száradjon ki a tetovált bőrfelület.

Tetoválás után legalább 2 hétig ügyelj rá, hogy kerüld a szoláriumot, szaunát, uszodát és a napozást! A gyógyuló tetoválás viszkethet, semmiképpen se vakargasd. A legjobb, ha egyáltalán nem nyúlsz hozzá a krémezést kivéve.

KEZELÉS – PIERCINGEK

A szakszerűen és a higiéniás előírások figyelembe vételével behelyezett piercing csak az első lépést jelenti. A friss seb gondos kezelése azonban már a te feladatod és a legfontosabb a mihamarabbi gyógyulás érdekében. A kezelésre vonatkozó instrukciók be nem tartása elhúzódó problémát eredményez, ezért különösen fontos, hogy az alábbiakat lelkiismeretesen végezd el.


Általános tanácsaink:

Minden ékszernél arra kell ügyelni a leginkább, hogy minél kevesebb fizikai behatás érje. Nem szabad forgatni, mozgatni, piszkálni, figyelni kell rá, nehogy megrántsuk véletlenül. Kerülni kell a friss seb áztatását, így az uszoda, szauna használatát. Szintén kerülni kell a szoláriumot, erős napsütést a gyógyulási idő alatt.
Amivel kezeld: kizárólag Betadine-nal! Ez alól kivétel a nyelv, nyelvfék, ínyfék piercing, amiknél pedig Phlogosol oldattal ajánlatos öblögetni. A legkönnyebben egy fültisztító pálcika segítségével tudod közvetlenül az ékszerhez juttatni a Betadine-t.
Amivel NE kezeld: alkohollal vagy alkoholt tartalmazó szerekkel semmi esetre se a frissen behelyezett ékszert. Ne kenj rá testápolót vagy bármilyen más kozmetikumot.
Ha a megbeszélt gyógyulási időn túl is problémákat tapasztalsz, keress bennünket akár személyesen, akár bármelyik elérhetőségünkön.


Gyógyulási idő:

A gyógyulás sok tényezőtől függ: személytől, kezelés gondosságától, a szúrás típusától. Minimum 4-5 hét a legrövidebb idő, de ettől akár jóval lassabb gyógyulás is előfordul.
Ékszert cserélni csakis teljesen meggyógyult állapotban lehet. A gyógyulás ideje alatt nem szabad az ékszert eltávolítani, mert a szövetek hamar összezárnak és utána már nem lehet visszatenni, csak újabb szúrással.

 

Ajándékutalvány

Szalonunkban egész évben tetszőleges értékben vásárolhatsz ajándékutalványt, sőt, azt írunk rá, amit szeretnél.

Comments are closed.