BEJELENTKEZÉS

Jelenleg a tetoválásokhoz és a piercingekhez is előzetes időpont egyeztetés szükséges. Piercingeknél ez telefonon a legegyszerűbb, így elkerülhető az esetleges várakozás. Az ötletszerű, “mostazonnal”-jellegű beülésre hétvégén a legritkább esetekben van lehetőség, mindenképp érdemes még indulás előtt tájékozódni.

Tetoválásoknál lehetőség szerint személyes megbeszélés az optimális. Ez a megfelelő vázlat, méretezés, kidolgozás és árajánlat egyeztetéséhez szükséges, de az első kérdéseket emailen, vagy Messengeren keresztül is megbeszélhetjük. Instagramot nem használunk üzenetküldésre. Nagyobb méretű munkáknál csak személyes egyeztetés és foglaló után tudunk időpontot adni.

 

TETOVÁLÁS / PIERCING ELŐTT

Mielőtt örök életre szóló tetoválást készíttetnél, fontos, hogy döntésedet átgondoltan hozd meg. A “Felelősségvállalási nyilatkozat” felhívja figyelmedet arra, hogy a beavatkozás – legyen akár tetoválás, akár piercing behelyezés – fájdalommal járhat és kockázatai lehetnek. A nyilatkozat kitöltése segít megismerni ezeket és a te érdekedet is szolgálja:

Felelősségvállalási nyilatkozat

 

TETOVÁLÁS ÉS PIERCING 18 ÉV ALATT

Ha még nem vagy 16 éves, nem áll módunkban tetoválást készíteni, illetve piercinget behelyezni. Ez alól természetesen kivétel a fülbevaló.

Ha korod 16 és 18 év között van, szükséges a szülő vagy gondviselő által előttünk aláírt “Szülői felelősségvállalási nyilatkozat”, mely nélkül nem vállaljuk sem tetoválás késztését, sem piercing behelyezését. A nyilatkozat itt letölthető, előre ki lehet tölteni, azonban a beavatkozásnál legalább az egyik, veled egy háztartásban élő szülőnek / gondviselőnek jelen kell lennie. Nagyobb testvér, vagy egyéb 18 feletti kísérő NEM adhat hozzájárulást.

 

Szülői felelősségvállalási nyilatkozat

 

KEZELÉS – TETOVÁLÁSOK

Friss tetoválásod akkor lesz igazán tartós és szép, ha gondosan betartod a kezelésére vonatkozó tanácsokat. Rögtön a tetoválás elkészülte után szalonunkban kezeljük, lefóliázzuk és ekkor kapsz részletes tájékoztatást tetováló művészünktől a további teendőidről.

A főbb lépések a következők:

1. Szerezd be az alábbiakat, ezekre lesz szükséged az utógondozáshoz:

  • Bepanthen vagy Bepanthen Plus krém a patikából, esetleg Tattoo Goo vagy más speciális utókezelő krém,
  • antibakteriális szappan (KIVÉVE CLARASEPT!!!),
  • fólia (egyszerű háztartási fólia),
  • ragasztócsik (pl. Mefix sebtapasz a fólia rögzítéséhez),
  • papírtörlő.

 

2. Hazaérve a friss tetoválással, először is moss kezet antibakteriális szappannal, majd vágd le a fóliát és óvatosan öblítsd le hideg vízzel a tetovált felületet és antibakteriális szappannal mosd le róla az esetlegesen kibuggyant vért és szövetdarabokat. Tiszta papírtörlővel itasd le és vékonyan kend be Bepanthen krémmel. Újra fóliázd be!

3. A 2. lépést 3 napig kell elvégezni 3-4 óránként minden nap. Nyugodtan zuhanyozhatsz, csak arra ügyelj, hogy a tetovált felületet ne áztasd. Lefekvés előtt is fóliázd be a felületet és hagyd úgy egész éjszakára. Nem kell felkelned éjszaka átkötni, ne aggódj!

4. A 3. nap eltelte után már nem kell fóliáznod, sőt egyenesen nem ajánlott! Még kb. 1-2 hétig kell Bepanthennel kenegetned a tetoválást napi 4-5 alkalommal.

5. Ha 2 hét eltelt, a Bepanthen krémet is elhagyhatod és használhatsz helyette testápolót, ami segít, hogy ne száradjon ki a tetovált bőrfelület.

Tetoválás után legalább 2 hétig ügyelj rá, hogy kerüld a szoláriumot, szaunát, uszodát és a napozást! A gyógyuló tetoválás viszkethet, semmiképpen se vakargasd. A legjobb, ha egyáltalán nem nyúlsz hozzá a krémezést kivéve.

KEZELÉS – PIERCINGEK

A szakszerűen és a higiéniás előírások figyelembe vételével behelyezett piercing csak az első lépést jelenti. A friss seb gondos kezelése azonban már a te feladatod és a legfontosabb a mihamarabbi gyógyulás érdekében. A kezelésre vonatkozó instrukciók be nem tartása elhúzódó problémát eredményez, ezért különösen fontos, hogy az alábbiakat lelkiismeretesen végezd el.


Általános tanácsaink:

Minden ékszernél arra kell ügyelni a leginkább, hogy minél kevesebb fizikai behatás érje. Nem szabad forgatni, mozgatni, piszkálni, figyelni kell rá, nehogy megrántsuk véletlenül. Kerülni kell a friss seb áztatását, így az uszoda, szauna használatát. Szintén kerülni kell a szoláriumot, erős napsütést a gyógyulási idő alatt.
Amivel kezeld: kizárólag Betadine-nal! Ez alól kivétel a nyelv, nyelvfék, ínyfék piercing, amiknél pedig Phlogosol oldattal ajánlatos öblögetni. A legkönnyebben egy fültisztító pálcika segítségével tudod közvetlenül az ékszerhez juttatni a Betadine-t.
Amivel NE kezeld: alkohollal vagy alkoholt tartalmazó szerekkel semmi esetre se a frissen behelyezett ékszert. Ne kenj rá testápolót vagy bármilyen más kozmetikumot.
Ha a megbeszélt gyógyulási időn túl is problémákat tapasztalsz, keress bennünket akár személyesen, akár bármelyik elérhetőségünkön.


Gyógyulási idő:

A gyógyulás sok tényezőtől függ: személytől, kezelés gondosságától, a szúrás típusától. Minimum 4-5 hét a legrövidebb idő, de ettől akár jóval lassabb gyógyulás is előfordul.
Ékszert cserélni csakis teljesen meggyógyult állapotban lehet. A gyógyulás ideje alatt nem szabad az ékszert eltávolítani, mert a szövetek hamar összezárnak és utána már nem lehet visszatenni, csak újabb szúrással.

Comments are closed.